Fosen VGS > Aktiviteter > Musikk, Dans og Drama fra Fosen vgs klare for Olavshallen

Musikk, Dans og Drama fra Fosen vgs klare for Olavshallen

Drømmen om Olavshallen

Et drøm går i oppfyllelse både for elever, foreldre, lærere og alle oss andre. Elevgjengen fra Musikk Dans og Drama skal opptre i Olavshallen med Queen-musikalen "We Will Rock You". Det har  ikke mange skoleelever klart før dem, og alle håper vi på fullt hus i Olavshallen på tirsdag.  KOM DU OGSÅ. Dette blir litt av en opplevelse.

Enorm interesse
Godt over 1000 mennesker har  besøkt Bjugn Kulturhus for å få med seg musikalen, og da kommer generalprøven i tillegg. Bare siste ekstra forestilling etter påske fant nærmere 300 sin plass i kulturhuset.

Bakgrunn
We Will Rock You er en musikal basert på det legendariske rockebandet Queens evigvarende musikk. Stykket er skrevet av den engelske komikeren og forfatteren Ben Elton i samarbeid med de to tidligere Øueen-musikerne, Brian May og Roger Taylor. Handlingen finner sted i en tid der kulturen er stivnet, og rockemusikk er strengt forbudt. Samfunnet har blitt ensrettet og menneskene har blitt klonet uten inividuelle tanker og handlingskraft.

Håpet ligger hos en ung mann, en drømmer som har kraften i seg til å snu elendigheten og bringe rock`n roll tilbake til verden. På sin ferd møter han motstand, men heldigvis treffer han også folk som har samme mål som han selv. Blant annet treffer han en jente som ordentlig tæl, og selv om forutsetningene ikke skulle tilsi det, blomster etter hvert kjærligheten både til rock og det motsatte kjønn.

Teaterensemblet
Peers Internasjonale Teaterensemble (PIT) er en ungdomsbedrift som elever fra musikk, dans og drama linjen ved Fosen vgs. PIT har som mål å sette opp forestillinger i Bjugn kulturhus en gang i året.

Ungdomsbedriften startet høsten 2006 og satte opp sin første forestilling Peer Gynt, i februar 2007. I år følger vi opp med suksessmusikalen "We Will Rock You". Musikk, dans  og drama (MDD) har en lang tradisjon med å sette opp store forestillinger, men der er ikke før de to siste årene at elevene har tatt full styring. Det er hvert år tredje klasse som har hovedansvaret, men samtilige elever ved MDD deltar i administrative og kunstneriske oppgaver underveis.

Bilde 1: Hans Christian Eide Tangen som "Killer Queen" og Stian Berg Ring som "Galileo".
Bilde 2: Benedicte Søreng som "Meat Loaf".
Bilde 3: Meat Loaf og Renate Tårnes som "Scaramouche".
Bilde 4: Åsta Hoem Hagen som "POP"
Bilde under: Hele Rock You Ensemble.