Fosen VGS > Aktiviteter > Fysikk- og Kjemi-OL 2015

Fysikk- og Kjemi-OL 2015

2 elever fra Fosen videregående skole har kvalifisert seg til landsfinalene i FYSIKK- OG KJEMI-OL.

De nasjonale fysikk- og kjemiolympiadene har nå rettet de innsendte besvarelsene på oppgavene i 2. uttaksrunde. To av våre elever er å finne på listen over finalister i hvert sitt fag!

KJEMI-OL

Astri Grøtan Dahl har kvalifisert seg som en av 16 til finalekurset som blir holdt på Universitetet i Oslo i dagene 23.-27. mars.

Det er 4 elever fra Sør-Trøndelag blant de 16 finalistene som har klart å kvalifisere seg. I tillegg til Astri Grøtan Dahl stiller Byåsen med 1 og Trondheim Katedralskole med 2 finalister.

FYSIKK-OL

Michal Jan Warecki har kvalifisert seg som en av 18 til finalekurset som blir holdt på Universitetet i Oslo i dagene 16.-20. mars.

Han er en av 3 elever fra Sør-Trøndelag som har kvalifisert seg til landsfinalen. En elev fra Byåsen og en fra Trondheim Katedralskole er også med.

FINALEKURS I OSLO

Finalekursene vil ha et variert innhold, og undervisningstimene vil inneholde stoff utover skolenivå, litt laboratoriearbeid, omvisninger på forskningsgrupper, populærforedrag og «knallforelesning». Som avslutning på kursene holdes en prøve for uttak av de norske deltakerne til de Internasjonale finalene. 4 elever fra Kjemi og 5 fra Fysikk blir tatt ut til i de internasjonale finalene.

De internasjonale finalene avholdes i juli 2015. Fysikkolympiaden blir i Mumbai i India og kjemiolympiaden i Baku i Aserbajdsjan.

Fosen videregående skole gratulerer Michal og Astri med plasseringen, og ønsker de lykke til i Oslo!