Fosen VGS > Aktiviteter > Mulighetenes messe

Mulighetenes messe

Mulighetenes messe er en lokal yrkes- og utdanningsmesse for elever fra 10. klassetrinn i Ørland og Bjugn. Målet med messa er å skape dialog mellom ungdommene og lokalt næringsliv, og å synliggjøre framtidige yrkes- og arbeidsmuligheter og kompetansebehov i vårt lokale næringsliv for elevene.

På messa er lokale firma fra mange bransjer representert;

Matfag /kokk, Landbruk, Havbruk, Design og reklame, Media og kommunikasjon, Transport, Forsvaret, Offentlig forvaltning, Politiet, Skolefag, Helsefag, Finans, forsikring, regnskap og jus, Bygg og anlegg og Salg og service.

I år var det tredje gang messa ble arrangert. Bedriftene presenterte seg bransjevis, slik at flere bedrifter sto sammen på felles stander. På disse standene fikk hver enkelt bedrift profilere seg gjennom logoer, arbeidsantrekk, utstyr osv. Ungdommene stilte forberedt til messa, med spørsmål til representantene på de ulike standene. Ungdommene fikk oppleve en spennende dag med frisk presentasjon av våre lokale arbeids- og yrkesmuligheter, og fikk et enda bedre grunnlag for å ta valget om videre utdanning etter endt grunnskole.