Fosen VGS > Fagtilbud > Bygg- og anleggsteknikk > Vg1 tegning og bransjelære

Vg1 tegning og bransjelære

Beskrivelse av faget

I programfaget tegning og bransjelære inngår utførelse av enkle tegninger og dokumentasjon av produkter som produseres i bygg- og anleggsbransjen, og praktisk bruk av måleverktøy. Bruk av IKT-baserte tegneprogrammer og enkle kalkulasjons- og beregningsprogrammer inngår også i programfaget. Regelverk og planlegging av tiltak i forbindelse med helse, miljø og sikkerhet inngår i programfaget. Programfaget tegning og bransjelære dreier seg også om forholdet mellom de ulike yrkene som inngår i organisering og produksjon i bygg- og anleggsbransjen.

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

• bruke enkle måleverktøy knyttet til arbeidsoppgaver innen bygg- og anleggsteknikk
  • lese, forstå og følge enkle tegninger som skal brukes i produksjon og vedlikeholdsoppgaver innen bygg- og anleggsteknikk
  • lese og anvende beskrivelser som er relevante for utføring av eget arbeid