Kreative Trøndelag
Fosen VGS > Fagtilbud > Teknikk og industriell prod... > VG1 Teknikk og industriell produksjon

VG1 Teknikk og industriell produksjon

Utdanningsprogram for teknikk og industriell produksjon

Vg 1 Teknikk og industriell produksjon.

Du vil få en grunnleggende og enkel opplæring i alle delene av en produksjonsprosess. Opplæringen gir innsikt i et bredt fagspekter: montering, sveising, dreiing, fresing, pneumatikk, hydraulikk m.m. Du vil lære å mestre metoder, verktøy, maskiner og måleinstrumenter. Tegning og dokumentasjon inngår som en viktig del av opplæringen.

Videregående kurs I kjøretøy

Yrkesbetegnelse: bilmekaniker lette kjøretøy.
Fagbetegnelse: bilfaget lette kjøretøy.  

Fra gamle tider da enkel teknologi var benyttet i biler til dagens biler som er basert på hi-Tech teknologi: det stilles store krav til bilmekanikeren som skal reparere og vedlikeholde lette kjøretøy.

Mekanikeren skal kunne feil søke enkel gammeldags elektronikk og nåtidens avanserte datateknologi, og kunne reparere/utbedre feil på komponentene som finnes i dagens bilpark.

Mekanikeren skal ha kjennskap til ulike typer materialer og til ny materialteknologi som brukes i dagens moderne bilpark, og skal kunne anvende sin kunnskap, slik at kvalitet og sikkerhet blir ivaretatt ved reparasjoner på ulike typer karosseri.

Oppgaver som blir mekanikeren sin hverdag er reparasjoner av: motor og motorstyringer, bremser og styring, drivverk og forstilling.

I tillegg skal fagarbeideren kunne feilsøke og reparere feil ved drivstoffanlegg og elektriske komponenter, som det blir mer og mer av i vår dataalder.

I bilfaget er det også viktig å ivareta kunden, som er med på å sikre oppdrag og sørge for at arbeidsplassen består.

Viktige stikkord i kundebehandlingen er:

  • God serviceinnstilling
  • Ærlighet og ryddighet
  • God og fornybar kompetanse innenfor faget
  • Imøtekommende og initiativrik

Utskriftsvennlig versjon