Fosen VGS > Fagtilbud > Teknikk og industriell prod... > VG2 Kjøretøy

VG2 Kjøretøy

Ønsker du en utdanning med interessante og spennende arbeidsoppgaver? Er du like flink med hendene som med hode? Liker du motorer, elektro og mekanikk? Da er kjøretøy noe for deg!

De som jobber med kjøretøy er sikret jobb i en bransje med svært godt arbeidsmiljø og varierte arbeidsoppgaver.

Hvert år ruller ca. 130.000 nye kjøretøy ut på norske veier. Disse er spekket med ny teknologi og lekkert design, vi trenger deg som vil jobbe med disse istedenfor å sitte stille på et kontor. Bilfolk er godt skrudd sammen og får Norge til å rulle!

Programfagene

Ved siden av fellesfagene er vi på verkstedet tre til fire dager i uken (17 til 20 timer i uken). Vi har et moderne verksted med moderne utstyr som diagnoseutstyr, hjulstillingsapparat, bremseprøver osv. i tillegg får hver elev utdelt et stort verktøyskap hver. På verkstedet gis det opplæring i å reparere og vedlikeholde systemer og komponenter på de fleste typer kjøretøy.

Ti daglig jobber vi med arbeids/ øvingsoppgaver på skolens egne biler. Samtidig som vi hvert år forsøker å starte ungdomsbedrift, hvor elevene kan ta inn kundebiler og skaffe seg egen erfaring innen verkstedrift.

I tillegg til praksisen på verkstedet er eleven utplassert ute i bedrift seks uker i løpet av skoleåret. Dette for at elevene skal få et innblikk og erfaring med det daglige livet på et verksted, og får å kunne knytte gode kontakter med tanke på en fremtidig læreplass.

Inntakskrav:

VG1 Teknologi og produksjon eller VG1 Elektrofag

VG2 kjøretøy gir grunnlag for lærekontrakt i følgende fag:

-       Bilfaget lette kjøretøy

-       Bilfaget tunge kjøretøy

-       Motorsykkelfaget

-       Motormekanikerfaget

-       Hjulutrustningsfaget

-       Reservedelsfaget

For mere informasjon om bilfagene se, bilfag.no