Kreative Trøndelag
Fosen VGS > Fagtilbud > Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

UTDANNINGSPROGRAM FOR RESTAURANT OG MATFAG
Er du kreativ og nytenkende?
Er du strukturert?
Har du øye for detaljer?
Liker du variert arbeidstid?
Liker du å arbeide i høyt tempo?
Trives du med å omgås mennesker?
Har du gode samarbeidsevner?
Liker du å arbeide med hendene?
Liker du å yte god service?
Vil du flink, få deg jobb tidlig og bli kjent med yrke?
Har du blikk for form og farger?
Er du lei av teoretiske fag, og er ”sugen” på å gjøre noe praktisk?

DA ER RESTAURANT OG MATFAG NOE FOR DEG!

Mat og drikke har stått sentralt i alle kulturer til alle tider, og er viktig for identitet, for helse og i sosiale sammenhenger. Endringer i samfunnet medfører også endringer i folks kost- og måltidsvaner. Bransjene trenger teknologisk kyndige, kreative og skapende mennesker.

Mål og muligheter
VG1 er starten på en verden av muligheter. Utdannelsen er allsidig og kan brukes over hele verden. Denne studieretningen gir tilbud om opplæring innen blant annet hotell- og restaurantnæringen, næringsmiddelbedrifter og produksjon av mat-, fiske-, drikke-, baker- og kjøttvarer. I disse bransjene er det stadig nyutvikling av produkter og tjenester. Dette er derfor et felt for deg med fantasi og skapende trang, enten det er konditorens fingerferdigheter, kokkens evne til å komponere nye retter eller industriens evne til å lage nye produkter.

Dette er yrker for deg med fantasi og skapertrang.


Utskriftsvennlig versjon