Fosen VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel

Service og samferdsel

Ønsker du deg et meningsfullt yrke, og vil hurtigst mulig ut i arbeidslivet? Da kan service og samferdsel være det rette for deg! Her kan du gå to år på skole, og etterpå ta fagbrev etter to år som lærling ute i en bedrift. Du kan også velge å ta påbygning for generell studiekompetanse som vg 3, i stedet for å ta fagbrev, dersom du ønsker å studere på høyskole/universitet.

Du som velger service og samferdsel vil senere være bedriftens ansikt utad. Du bør derfor være høflig, utadvendt og serviceinnstilt, og du må like å ha med andre mennesker å gjøre.

Vg 1 service og samferdsel er et grunnkurs som gir deg en smakebit på alle 8 fagområdene du kan velge videre på vg 2.

På vg 2 kan du velge linjer innen kontor- og administrasjon, salg, sikkerhet, reiseliv, Ikt og transport/logistikk. Velger du service og samferdsel, kan du også være med og starte en ungdomsbedrift. Elevene arbeider med små og store prosjekter individuelt og i grupper. Samarbeid med næringsliv og utplassering i relevante opplæringsbedrifter gir virkelighetsnær opplæring.

Hos oss på Fosen videregående skole kan vi tilby deg utdanning innen kontor- og administrasjon, salg og sikkerhet.

Flere av våre tidligere elever jobber nå i forsvaret, handelsbedrifter eller i kommunene på Fosen, og andre steder. Ennå usikker? Mulighetene er enda flere!

Her er strukturen for fellesfagene og programfagene (uketimetall for 45-minutters timer):

SERVICE OG SAMFERDSEL

MED PÅBYGGING TIL
GENERELL STUDIEKOMPETANSE I VG3

TIMER PR. UKE

TOTALT

FELLESFAG:

Vg1

Vg2

Vg3*

Norsk

Matematikk