Fosen VGS > Fagtilbud > Studiespesialisering

Studiespesialisering

Hvorfor studiespesialisering?
Studiespesialisering er det utdanningsprogrammet som gir det bredeste grunnlaget for å søke opptak på universiteter og høyskoler. I løpet av tre år på studiespesialisering kan du oppnå generell eller spesiell studiekompetanse. For å komme inn på de aller fleste studier på universiteter og høyskole, er det tilstrekkelig med generell studiekompetanse. Noen studier krever derimot at du har tatt bestemte fag på videregående skole, og dette kalles spesiell studiekompetanse. Det gjelder for eksempel hvis du ønsker å utdanne deg til sivilingeniør, arkitekt, lege, tannlege eller veterinær. Dersom du har bestemte utdanningsplaner, kan det derfor lønne seg å undersøke om det er nødvendig å velge bestemte fag på videregående skole.

Hvem passer studiespesialisering for?
Studiespesialisering egner seg best for elever som i utgangspunktet liker å jobbe med teoretiske fag. Det kan også være lurt å velge studiespesialisering dersom du ikke har bestemte utdanningsplaner ennå, men ønsker å ha alle valgmuligheter når det gjelder videre utdanning