Fosen VGS > Om oss > Skolens styrende dokumenter > Verdidokumentet

Verdidokumentet

Aktivitetene ved vår skole skal kjennetegnes av:

Respekt og toleranse.

Med det mener vi:

• Vi skal ha frihet til å være forskjellige innenfor de rammer lov, forskrifter og skolens reglement setter.

Vi skal godta hverandres egenart.

• Vi skal ha respekt for de oppgavene som pålegges og gjøre vårt for at arbeidet blir gjort.

• Vi skal vise respekt for alle fag og studieretninger.

Åpen kommunikasjon.

Med det mener vi:

• Vi skal snakke med hverandre, ikke om hverandre

• Vi skal vise ærlighet og være mottakelig for ros og ris

• Vi skal gi, motta og bringe informasjon videre

• Viktig informasjon skal være lett tilgjengelig for alle

Trygghet, trivsel og engasjement.

Med det mener vi:

• Alle medarbeidere skal være med på å skape et godt arbeidsmiljø.

• Et godt arbeidsmiljø preges av trygghet og trivsel.

• Et godt arbeidsmiljø fremmer engasjement, kreativitet og fleksibilitet.

• Det gode arbeidsmiljø skal bidra til at elever og lærere tar det ansvar og de utfordringer som ligger i ny elev- og lærerrolle.

Anerkjennelse og omsorg.

Med det mener vi:

• Medarbeiderne skal vise omsorg for hverandre.

• Skolens virksomhet skal være arena for videreutvikling og stimulere medarbeiderne til initiativ.

• Vi skal være bevisste på å gi hverandre positive tilbakemeldinger som  en viktig drivkraft for å skape et godt skolemiljø.

Samarbeid.

Med det mener vi:

• Åpen og tydelig kommunikasjon basert på trygghet og tillit.

• Et læringsmiljø hvor alle får både plikter og ansvar.

• Et godt arbeidsfellesskap som er med på å utvikle positive holdninger og sosiale ferdigheter.

• God kontakt med foreldre/foresatt, lokalt næringsliv og nærmiljøet for øvrig.

Profesjonalitet og kvalitet.

Med det mener vi:

• Skolen skal utvikle solide kunnskaper og ferdigheter som elevene skal bruke i framtidige yrker og studier

• Læringsarbeidet skal organiseres av lærere med høy faglig kompetanse som blir vedlikeholdt og forsterket gjennom en kontinuerlig etter- og videreutdanning

• Skolen skal vise respekt for elevenes egenart og ulike forutsetninger, og læringsarbeidet skal motivere og inspirere elevene til egen utvikling

• Lærerne skal være tydelige og positive rollemodeller som må våge å stå fram som voksne mennesker  med bevisste holdninger og verdier i sitt møte med elevene.